Bratislavský magistrát prepustil od mája 21 zamestnancov

07.05.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Bratislavský magistrát prepustil od 1. mája 21 zamestnancov. Na základe rozhodnutia primátora Milana Ftáčnika sa zmenila organizačná štruktúra mesta a prepúšťanie sa najvýraznejšie dotklo zamestnancov na technicko-prevádzkových pozíciách. Na magistráte tak ostalo 509 odborných pracovníkov.
"Zmena štruktúry bratislavského magistrátu má podľa súčasného vedenia metropoly nielen zefektívniť komunikáciu zamestnancov verejnej správy vo vzťahu k občanom, ale zo strednodobého hľadiska má prispieť aj k šetreniu verejných zdrojov," vysvetlil riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.
Zníženie počtu zamestnancov sa podľa Andrassyho dotklo všetkých oddelení mesta s výnimkou Kancelárie prvého kontaktu – Front OFFICE. "Kancelária totiž zabezpečuje priamy kontakt s obyvateľmi a jej zamestnanci sú naviazaní na odborné útvary, ktoré prioritne riešia podnety od Bratislavčanov v sociálnej oblasti alebo gestorujú agendu súvisiacu s organizáciou spoločenských podujatí," pripomenul. Z vecného hľadiska došlo podľa jeho slov k posilneniu agendy oddelenia dopravy a tiež útvaru, ktorý zabezpečuje koordináciu činností v oblasti územného rozvoja.
 

Vyberte región